LASERTERAPI

I klinikken er laserterapi med laserlys, LLLT – Low Level Laser Therapy en effektiv behandlingsform som giver hurtige resultater. Laserterapi bruges i dag indenfor mange forskellige behandlingsområder.

Laserlysets egenskaber bruges mest til smerte-behandling og til at “opbløde” musklerne før anden behandling. Lidelser og skader som oftest behandles med laser: Akut hold, diskusprolaps (lindring af rodtrykket), idræts skader, tennisalbue, seneskedehinde-betændelse, muskel- og ledsmerter, gigt, inflammation, frossen skulder, prolaps, smerter efter operation, nakkesmerter, museskader, piskesmæld mv.

Hvad er LLLT laserterapi ?
Behandling med laserlys er overførsel af koncentreret energi til cellerne. Laserlysets energi sætter cellernes naturlige funktioner i gang, hvorved immunforsvaret og blodgennemstrømningen øges og dermed også kroppens evne til hurtigere at hele ved sygdom, skader og operationer. Low Level Laser Therapy – laserterapi er en helt smertefri behandling. Eventuelle bivirkninger ved low level laser therapy er begrænset til behandlingsreaktioner som en murren og lidt uro i området.

Laserlysets virkning kan opdeles i 5 hovedpunkter:
en betændelseshæmmende virkning
en direkte smertehæmmende virkning
en øget iltoptagelse i cellen
en øget frigivelse af forskellige byggematerialer fra cellerne
en frigørelse af affaldsstoffer fra cellerne.

Laser lindrer – læs hele artiklen fra BT den 6. februar 2014
www.sondrupmassage.dk/wp-content/uploads/2014/02/BT_2014-02-06.pdf

Behandling med dybdevarme og laserlys
Ny kombinations-behandling med dybdevarmeterapi og laserlys, som tilsammen giver en optimal og hurtig heling af skader på muskler, led og væv!

SLT = SKANLAB – LASER – TREATMENT
SLT er udviklet i samarbejde med SKANLAB AS, Norge og SLT behandlingen bruges i dag bl.a. af mange sportsklubber, på topidrætsplan, hvor spillerne behandles både forebyggende, efter skader og under genoptræning.

 

Dybdevarme med Skanlab 25 Bodywave®
Skanlab 25 Bodywave® er et norsk udviklet behandlingsapparat baseret på kondensator metoden (langbølgeapparat 1 MHz) og bruges i dag af over 3000 klinikker, primært i Norge, Sverige og Tyskland.

Behandlingsmetoden er især udbredt til behandlling på idræts og sportsskader indenfor top-idrætsverden! Behandlingen er hurtigt og effektiv, da en behandling normalt kun tager 3 – 6 minutter.

SLT metoden
Skadesområdet lokaliseres og behandles med Skanlab 25 Bodywave® I løbet af kort tid opstår der en lokal og optimal dybdevarme i området, som bevirker en kraftig øget blodgennemstrømning og afslapning i musklerne. Der føles hurtigt en behagelig varme i det behandlet området og allerede en reduceret smerte og øget bevægelighed!

Triggerpunkt behandling med Laserterapi
Triggerpunkterne til skadesområdet findes og behandles direkte med en håndholdt punktbehandlings laser. Hvert triggerpunkt behandles i 10 til max. 30 sekunder. Behandlingen af triggerpunkterne løsner musklerne op og giver en smertestillende effekt.

Direkte skadesbehandling med Laserterapi
Skadesområdet behandles nu med en kraftig stationær laser, for at overføre en stor laserenergimængde direkte til skadesområdet. Derved aktiveres cellernes funktioner, affaldsstofferne frigives og iltoptagelsen sker nu direkte fra det friske blod, som dybdevarmeterapien har tilført området. Efter behandling med laserterapi føles der stadigvæk en behagelig varme i området, og nu også en kraftig reduceret smerte og øget bevægelighed. Behandlingen afsluttes normalt med let massage, stræk og evt. øvelse.

SLT behandlingen bør gentages med 2 – 3 dages mellemrum.

Ved akut skade kan der med fordel behandles hver dag i op til 3 dage i træk. Resultatet er en optimal og hurtig heling af skaden.

SLT behandlingen anvendes også til kosmetisk behandling og bruges bla. på nye ar og karsprængninger, samt ved opstramning af huden og på rynker.

Læs mere om behandling med laserlys og dybevarmeterapi på:
www.skanlab.no