SKADER

 

I dag er interessen for fritidsaktiviteter steget i takt med et større behov for fritid til os selv. Mennesker i alle aldre med forskellig baggrund dyrker sport uden professionel rådgivning og assistance. Det kan føre til overbelastningsskader som nogle accepterer som den naturlige følge af at træne meget, mens andre søger at undertrykke med smertestillende medicin. Fysiurgisk behandling kan blive individuelt tilpasset de specifikke behov hos den enkelte sportsudøver.

De forskellige motionsformer påvirker vores muskler meget forskelligt. Selv to aktiviteter, der involverer de samme muskler, vil virke forskelligt på kroppen. Uanset sportsgren er fysiurgisk massage et vigtigt redskab til både at forberede kroppen til bevægelse og slappe den af. Massage før træningen kan afværge skader, den virker stimulerende. Hvis der er talt om meget anstrengende eller langvarig motion, vil det være godt med massagen dagen før sportsudøvelsen. Ved at forberede kroppen gennem massage kan man i mange tilfælde undgå kramper og stivhed.

Massage efter træningen renser kroppen, den fjerner de affaldsprodukter, som kan være ophobet i musklerne. Det hjælper også med at afslappe de trætte muskler og tilfører dem frisk blodforsyning. Efter de fleste former for motion behøver man normalt kun kort tids hvile for at genvinde stofskiftebalancen i musklerne. Men er man ikke i form, eller har motioneret for hårdt, overstiger behovet for ilt, af den tilførsel der sker. På den måde ophober der sig affaldsstoffer i musklerne, hvilket medfører smerter og træthed. Fysiurgisk massage hjælper musklerne med at genvinde deres kapacitet langt hurtigere end ved hvile.