SPORTSSKADER

En skade er en sportsskade/idrætsskade hvis den opstår under idræt/ sport og virker generende/hæmmende på den fysiske aktivitet, kræver behandling som forudsætning for fortsat aktivitet, eller helt eller delvis forhindrer fortsat aktivitet.

Når en skade opstår, skal man, stoppe skaden, og behandle den som en akut skade (se afsnit her om). Men herefter starter genoptræningen, og her er det meget vigtigt at dette gøres rigtigt. Der mange former for skader og mange grader af skadens omfang. Nogle er voldsomme som koglebrud og andre er mindre, som forstrækninger kan være, man skal altid være meget opmærksom, så man behandler skaden med stor respekt for skadens omfang. Man kan nemt starte for tidligt efter en skade og så opstår den meget hurtig igen.

Jeg vil som behandler kunne hjælpe langt hen af vejen, for at skaden kommer sig hurtigere, men genvindelsen af styrken i muskler og led tager tid og genoptræningen vil altid være den samme.

Når man har en skade er det vigtigt at ”skaden bor godt” det vil sige at muskler og ledbånd omkring skaden skal være bløde og smidige så hiver det ikke så meget i skaden og den får ro til at hele, hurtigere. Her er det godt at opsøge behandling så hurtigt så mulig efter skaden er opstået.

Jeg vil undersøge og tale med dig om skaden og vi vil sammen finde den bedste måde at behandle dig på, men jeg vil som regel bruge massage og laser for at få dig hurtigst mulig på fode igen. Ingen skader er umulige så ring og få en snak.